Home » Lampen

Industriële lampen.

Industriële lampen stammen uit het tijdperk dat elektriciteit nog niet overal beschikbaar was. In het begin van de vorige eeuw werden in fabrieken nog gaslampen gebruikt die met zware kettingen aan het plafond of aan de steunbalken waren bevestigd. Deze zware jongens ademen een robuuste en authentieke sfeer uit die tegenwoordig heel populair is. De industriële lampen in onze Lampen Webshop. zijn originele oude industriële lampen.

Soorten industriële lampen.

De fabriekslamp is dus populair. En terecht, de eerlijke vormgeving en wat 'rauwe' uitstraling doen het goed in verschillende interieurs en gaan niet snel vervelen. Ons aanbod bestaat uit verschillende modellen industriële lampen. Zo zijn er Spotjes  hanglampen,plafondlampen,  vloerlampen,tafellampenen en wandlampen. Bij staande lamp is de zogenaamde statieflamp een populair model. Een andere bekende soort fabriekslamp is de kooilamp, waar een cilindrische lamp als het ware wordt beschermd door een kooiconstructie van metaal. Dit kan onbewerkt metaal zijn, of met een kleurtje. De kooilamp zorgt voor een extra beetje pit in de huiskamer, maar ook bijvoorbeeld in een hal, de badkamer of zelfs buiten. In het laatste geval moet je uiteraard opletten of de lamp en de bedrading geschikt zijn voor buitengebruik.Neem een kijk je in onze Webshop.

Materialen.

Als materiaal is heel vaak metaal gebruikt: aluminium, gietijzer en zink treffen we vaak onbewerkt aan, maar er zijn ook industriële lampen waar de 'kap' voorzien is van een poedercoating (voor een emaille-effect) of gelakt. Gegalvaniseerd staal komt ook veel voor. Dan is het metaal voorzien van een laagje nikkel of chroom. Het ziet er mooi uit, en beschermt tegen roesten. Als je industriële verlichting gaat aanschaffen, kan het ook leuk zijn om te kiezen voor een opvallende stroomdraad in een felle kleur. Er zijn verschillende soorten stroomdraad te koop die zijn omwikkeld met katoen of ander materiaal, het zogenaamde 'strijkijzersnoer'. Op deze manier wordt je zwarte lamp nog meer een blikvanger.Zie onze Webshop.

Waar hang je een industriële lamp op?

De meeste industriële lampen doen het goed in interieurs met een minimalistische stijl. Denk bijvoorbeeld aan een stoere fabriekslamp in combinatie met een lichte ruimte met eenvoudige meubels van onbewerkt hout. Strakke lijnen, onbewerkte materialen gecombineerd met primaire kleuren en enkele zorgvuldig gekozen accessoires. Geen overbodige toeters en bellen. Muren waar grof over het metselwerk heen 'gesausd' is met matte verf in wit of lichtgrijs. Dit is een leuk idee om bijvoorbeeld een loft in te richten. industriële hanglampen combineren heel mooi met een plafond van hout en zichtbare balken in de ruimte. Zeker een zolderruimte waar beperkt licht is van buitenaf, kan op deze manier een lichtere uitstraling krijgen. Als een forse fabriekslamp van zichzelf nog niet genoeg licht geeft, is het werken met een daglichtlamp in het armatuur een optie. Het licht dat door een dergelijk bolletje verspreid wordt, lijkt erg op het natuurlijke licht van buiten.Bekijk onze mooie lampen in onze Webshop.