Home » Sieraden » Geschiedenis van Sieraden.

DE GESCHIEDENIS VAN SIERADEN

Sieraden: ze zijn er in allerlei soorten, maten en materialen. Wereldwijd dragen mensen sieraden om hun lichaam te verfraaien. In de prehistorie en in de klassieke oudheid had het dragen van sieraden vooral andere functies.

Al sinds de oudheid zijn sieraden populair onder zowel Mannen als Vrouwen uit verschillende klassen. In die tijd droeg men het sieraad vooral als machtssymbool. De sieraden waren destijds uiteraard veel soberder dan de hedendaagse sieraden. Vaak werd de hals versierd met  dierentanden, stenen, schelpen of botten. Dit kan beschouwd worden als een soort voorloper van de ketting. In de Afrikaanse cultuur werden sieraden vooral gebruikt om aan te duiden bij welke stam je hoort.

Sieraden in de Egyptische beschaving.

Oude farao’s droegen vanwege hun goddelijke status Sieraden van goud. Hoogstwaarschijnlijk waren de Egyptenaren het eerste volk dat goud in hun sieraden verwerkte . De ornamenten gingen na het overlijden van de farao mee in de gramtombe. Boeren, mannen, vrouwen en kinderen droegen sieraden om hun identiteit aan te duiden. Naast goud waren ook sieraden van glas  zeer populair. Het Egyptische rijk, onder de farao’s bezat veel goud en mineralen, zo kwam de grondstof van de sieraden meestal uit eigen land.

Sieraden in de Romeinse tijd.

Populair sieraad bij Romeinse mannen was de zegelring. Met dit sieraad werden brieven verzegeld. Zegelringen werd gemaakt van verschillende metalen, zoals goud, zilver, brons en lood. Populair bij  jongens was de Bulla, een amulet aan de halsketting. Bij vrouwen was vooral de ring populair. Ook arme Romeinen droegen sieraden. Vanwege geldgebrek waren deze sieraden meestal gemaakt van keramiek of brons. Romeinse armbanden kenmerkten zich met name door de versiering van stenen en glas.

Jezelf behangen met blinkende en kleurrijke voorwerpen is universeel en typisch menselijk.

Dus verwen jezelf met een mooi Sieraad. Kijk in mijn Winkel!