Home » Betalen

BETALEN

 

Bij Goudenschatkist.com kun je op de volgende manieren betalen:

 

Betalen met iDeal.

IDEAL biedt je de mogelijkheid om vertrouwd en gemakkelijk te betalen vanuit de eigen bankomgeving. Je hoeft je hiervoor niet te registreren. Daarnaast kunnen wij direct de status van de betaling zien waardoor het pakket nog sneller verzonden kan worden. Deelnemende banken zijn ABN Amro, Triodos Bank, ING, Rabobank, de Volksbank(SNS, ASN Bank, Regiobank), Bunq, Knab en Van Lanschot Bankiers.

Als internetbankierder kunt u direct gebruik maken van iDEAL, zonder dat u zich daarvoor hoeft aan te melden. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van iDeal: www.ideal.nl.

 

Bancontact.

Bancontact is een bankbetaalmethode uit en voor België, waarmee u via uw eigen vertrouwde bankomgeving kunt betalen. U kunt Bancontact zien als de iDEAL van België. Het is een erg populaire betaalmethode en dus zeer geschikt voor u als  klant in België.

 

KBC/CBC Payment Button.

Via de KBC/CBC-betaalnop kunt u als  klant van beide banken uw online aankopen eenvoudig betalen via uw vertrouwde online bankomgeving. De betaling wordt direct verwerkt. De KBC/CBC-betaalkop is een populaire betaalmethode in België.

 

Belfius Direct Net.

 

Let op: Belfius Direct Net is alleen geschikt voor klanten van Belfius. Klanten die een rekening hebben bij een andere bank kunnen betalen via Ideal, PayPal, Bancontact, de KBC-betaalknop of Bancontact.

 

SEPA-Overboeking.

Een (SEPA) overboeking is de meest standaard manier van betalen. Iedereen met toegang tot internetbankieren heeft de mogelijkheid om op deze wijze te betalen.

 

SOFORT Banking.

SOFORT Banking is beschikbaar in 8 Europese landen. Hiermee is het de ideale betaalmethode om consumenten over heel Europa te bereiken, waarmee conversies verhoogd worden. SOFORT Banking is beschikbaar in Duitsland, Oostenrijk, Nederland, Zwitserland, Italië, Spanje, België en Polen. Het werkt met de meeste consumenten banken uit deze landen.

Betaling is  mislukt via IDeal?

Oeps, je betaling is helaas niet goed gegaan tijdens het afrekenen?

Controleer a.u.b. of er geld is afgeschreven van je rekening.

Als er geen geld is afgeschreven dan is de betaling niet gelukt en ben je geen geld kwijt. 

Je kan je gewenste  Bestelling  opnieuw plaatsen.

Zie je op je afschrift dat er wel geld is afgeschreven, maar heb je nog geen bevestiging van ons mogen ontvangen?

Dan raden we je aan om nog eventjes te wachten.

Het kan namelijk enkele uurtjes duren voordat wij betalingen binnen krijgen.

Als je binnen 4 uur nog geen orderbevestiging van ons hebt ontvangen, neem dan Contact op met ons.

Veilig en vertrouwd betalen met iDeal via Mollie