Timeless Classics by GL

Toen GL Nederland in 1984 de sieradenfabriek van de Koninklijke van Kempen & Begeer overnam, verwierf zij hiermee het trotse erfgoed van de Nederlandse Zilverindustrie; 30.000 handgemaakte originele sieraden mallen. Deze prachtige mooie sieraden worden nu ook verkocht bij Goudenschatkist.com in Groningen.

De sieradencollectie van Timeless Classics by GL.

Sindsdien houden zij de traditie in ere en hebben ze zich gespecialiseerd in zilveren stijl sieraden uit de laat Victoriaanse tijd, Art Nouveau en Art Deco. Mede door middel van nieuwe technieken en zeer bekwame ontwerpers heeft GL deze collectie uit het verleden naar het heden gebracht. De collectie is elegant, verrassend, stijlvol, herkenbaar, van hoge kwaliteit en zeer onderscheidend. Timeless Classics by GL sieraden zijn te koop in de winkels van musea maar ook nu bij Goudenschatkist.com

De geschiedenis van Timeless Classics by GL sieraden.

Toen Pini Peleg de sieraden afdeling van de zilverfabriek De Koninklijke van Kempen en Begeer in 1984 overnam kreeg hij, naast 33 uitstekende vakmensen en alle machines, ook een container vol dozen. De dozen wilde hij in eerste instantie weggooien, gelukkig heeft hij dit niet gedaan. De inhoud van deze dozen bleek te bestaan uit ruim 30.000 originele mallen van laat VictoriaanseArt Nouveau en Art Deco sieraden die Van Kempen in zijn glorietijd had gemaakt. Sindsdien maakt GL replica's van deze antieke modellen die door vele museumwinkels over de hele wereld en nu ook bij Goudenschatkist.com worden verkocht.

De sieradencollectie van Timeless Classics by GL.

De collectie van GL bevat ringen, broches, hangers, colliers, armbanden, oorbellen en hoedenpennen allemaal gemaakt van 1e gehalte zilver. De sieraden worden in Nederland gemaakt want het bedrijf stelt hoge eisen aan de uitvoering en zoekt naar de grenzen van het technisch haalbare. Door het gebruik van de originele mallen gaat er geen enkel detail van de sieraden verloren.

De zorgvuldigheid van GL is ook te zien aan de achterzijde van ieder sieraad, deze ziet er namelijk net zo strak afgewerkt uit als de voorzijde. Het zilver wordt gecombineerd met contrasterende materialen als onyx en emaille. Het gebruik van emaille is een bijzonder verhaal. In de 19e eeuw en het begin van de twintigste eeuw was het smelten van gekleurd glas op edelmetaal een veel toegepaste versieringstechniek. Wel een techniek waarbij er veel mis kon gaan. Tegenwoordig zijn er nog maar weinig emailleurs te vinden. Daarom koestert GL zijn twee emailleurs die al 40 jaar in het vak zitten en hun kennis nu overdragen aan twee assistenen. Overstappen op het tegenwoordig veel gebruikte kunsthars is geen optie! Bij sieraden met emaille is geen stuk hetzelfde, de kleur van het emaille is in ieder sieraad anders.

Originele glasparels in de sieraden.

De sieraden van GL zijn bezet met glasparels omdat de originele mallen zijn gemaakt voor de in die tijd zeer populaire glasparel. De zetting omzetten naar de nu veelal gebruikte zoetwaterparel is niet bij alle modellen mogelijk.