Exclusief Zilver.

Timeless Classics by GL.

Toen GL Nederland in 1984 de sieradenfabriek van de Koninklijke van Kempen & Begeer overnam, verwierf zij hiermee het trotse erfgoed van de Nederlandse Zilverindustrie; 30.000 handgemaakte originele sieraden mallen. Deze prachtige mooie sieraden worden nu ook verkocht bij Goudenschatkist.com in Groningen.

Mallen van Victoriaanse, Art Nouveau en Art Deco sieraden.

Sindsdien houden zij de traditie in ere en hebben ze zich gespecialiseerd in zilveren stijl sieraden uit de laat Victoriaanse tijd, Art Nouveau en Art Deco. Mede door middel van nieuwe technieken en zeer bekwame ontwerpers heeft GL deze collectie uit het verleden naar het heden gebracht. De collectie is elegant, verrassend, stijlvol, herkenbaar, van hoge kwaliteit en zeer onderscheidend. Timeless Classics by GL sieraden zijn te koop in de winkels van musea maar ook nu bij Goudenschatkist.com

De geschiedenis van Timeless Classics by GL sieraden.

Toen Pini Peleg de sieraden afdeling van de zilverfabriek De Koninklijke van Kempen en Begeer in 1984 overnam kreeg hij, naast 33 uitstekende vakmensen en alle machines, ook een container vol dozen. De dozen wilde hij in eerste instantie weggooien, gelukkig heeft hij dit niet gedaan. De inhoud van deze dozen bleek te bestaan uit ruim 30.000 originele mallen van laat VictoriaanseArt Nouveau en Art Deco sieraden die Van Kempen in zijn glorietijd had gemaakt. Sindsdien maakt GL replica's van deze antieke modellen die door vele museumwinkels over de hele wereld en nu ook bij Goudenschatkist.com worden verkocht.

De sieradencollectie van Timeless Classics by GL.

De collectie van GL bevat ringen, broches, hangers, colliers, armbanden, oorbellen en hoedenpennen allemaal gemaakt van 1e gehalte zilver. De sieraden worden in Nederland gemaakt want het bedrijf stelt hoge eisen aan de uitvoering en zoekt naar de grenzen van het technisch haalbare. Door het gebruik van de originele mallen gaat er geen enkel detail van de sieraden verloren.

De zorgvuldigheid van GL is ook te zien aan de achterzijde van ieder sieraad, deze ziet er namelijk net zo strak afgewerkt uit als de voorzijde. Het zilver wordt gecombineerd met contrasterende materialen als onyx en emaille. Het gebruik van emaille is een bijzonder verhaal. In de 19e eeuw en het begin van de twintigste eeuw was het smelten van gekleurd glas op edelmetaal een veel toegepaste versieringstechniek. Wel een techniek waarbij er veel mis kon gaan. Tegenwoordig zijn er nog maar weinig emailleurs te vinden. Daarom koestert GL zijn twee emailleurs die al 40 jaar in het vak zitten en hun kennis nu overdragen aan twee assistenen. Overstappen op het tegenwoordig veel gebruikte kunsthars is geen optie! Bij sieraden met emaille is geen stuk hetzelfde, de kleur van het emaille is in ieder sieraad anders.

Originele glasparels in de sieraden.

De sieraden van GL zijn bezet met glasparels omdat de originele mallen zijn gemaakt voor de in die tijd zeer populaire glasparel. De zetting omzetten naar de nu veelal gebruikte zoetwaterparel is niet bij alle modellen mogelijk.

 


Exclusieve Zilveren Ringen met Edelstenen.

Welkom bij onze exclusieve handgemaakte collectie zilveren ringen met edelstenen, waar vakmanschap en elegantie samenkomen om u de meest verbluffende en tijdloze sieraden te bieden. Onze collectie van zilveren ringen met edelstenen is ontworpen om uw unieke persoonlijkheid te accentueren en tegelijkertijd een vleugje klasse aan uw stijl toe te voegen. Daarnaast hebben wij ook tijdlozen zilveren ringen zonder edelstenen in onze uitgebreide collectie.

Met een zilveren ring met edelstenen om je vinger, straal je pure elegantie en tijdloze schoonheid uit. Dat ringen met edelstenen in zilver zo populair zijn begrijpen wij maar al te goed,ant ook wij zijn liefhebber van zilveren ringen met edelstenen. Daarom vind je in onze collectie prachtige zilveren dames ringen in verschillende soorten, maten en stijlen met edelstenen. Voor iedere stijl is er wel een bijpassende zilveren ring. Ontdek onze uitgebreide collectie zilveren ringen met edelstenen maar ook de bijzonder ringen zonder edelstenen. Zoek vandaag nog jouw persoonlijke favoriet!

Zilveren ring met steen koopt u bij Gouden Schatkist.

Ontdek de schittering van tijdloze elegantie - uw perfecte zilveren ring met edelsteen wacht op u bij de Gouden Schatkist! Laat ons uw hart veroveren met een betoverende collectie van prachtige zilveren ringen, bezet met de meest schitterende edelstenen die uw emoties tot leven brengen.

In onze magische zilveren schatkamer vindt u een breed scala aan betoverende ontwerpen. Kies vandaag nog voor de Gouden Schatkist en geef uzelf of uw geliefde een tijdloos geschenk waar emoties eeuwig in zullen stralen. Met onze betoverende zilveren ringen met edelsteen om uw vinger voelt u de kracht van liefde en schoonheid, verpakt in een kostbaar juweel.

Harrie Lenferink, modernistische sieraden van zilver.

Harrie Lenferink is een beeldend kunstenaar die in 1933 in het dorp Tubbergen (Twente) is geboren. In de jaren zestig volgde hij een opleiding tot docent aan de kunstacademie Middeloo te Amersfoort. Daarna heeft hij jarenlang gewerkt als docent beeldende kunst en vormgeving. Naast zijn werk als docent is hij zich blijven ontwikkelen als kunstenaar door zich te bekwamen in het ontwerpen en gieten van bronzen beelden en voorwerpen.

Deze bijzondere stukken zijn herkenbaar door het gebruik van een eigen legering waardoor het brons een mooie kleur en glans heeft. Ook het dorp Tubbergen waarin hij woont kan genieten van zijn werk omdat hij daar meerdere beelden aan heeft geschonken. Zijn mogelijk laatste beeld met de naam ‘Kruispunt’ staat midden in het dorp en verbeeldt een ontmoetingspunt. Zijn prachtige sieraden zijn nu ook te koop bij Juwelier Goudenschatkist in Groningen.

Handgemaakt sterling zilveren sieraden met organische vormen.

Naast het ontwerpen van bronzen kunstwerken is Harrie Lenferink ook ontwerper van modernistische sieraden. In het begin waren deze sieraden van brons, maar al snel specialiseerde hij zich in handgemaakte zilveren sieraden met organische vormen. Veel van deze sieraden hebben een Scandinavisch tintje, mogelijk onder invloed van zijn vrouw. 

Sieraden van de hand van Harrie Lenferink zijn 100% Nederlands en authentiek. De sieraden zijn stuk voor stuk opvallend, robuust en grillig gevormd. Sieraden van Harrie Lenferink zijn uniek, gewild en niet eenvoudig te vinden. Ben je op zoek naar modernistische sieraden of objecten van zijn hand en kom je iets tegen dat je aanspreekt? Bedenk dan dat je in de meeste gevallen maar één keer de kans krijgt om zoiets moois te kopen. Vanaf nu kun je deze unieke sieraden ook vinden bij Juwelier Goudenschatkist in Groningen.

Modernistische zilveren sieraden van Harrie Lenferink.

Harrie Lenferink, beeldend kunstenaar, modernist en ontwerper van werkelijk unieke sterling zilveren sieraden, vervaardigd in de Nederlandse zilverfabriek van GL Nederland. De colliers, armbanden, oorbellen, hangers en ringen zijn robuust, elegant met Scandinavische invloeden en organische van vorm. Juwelier Goudenschatkist in Groningen is nu ook in het bezit van deze prachtige mooie Scandinavische sieraden. Bekijk snel onze collectie.