Betekenis en werking van Jade in het algemeen.

Gepubliceerd op 27 februari 2018 om 10:39

Wordt ook wel Nefriet Jade of Jadeïet genoemd. Jade edelsteen is een symbool van zuiverheid en sereniteit, beschermt tegen letsel, werkt kalmerend en geeft harmonie bij negatieve emoties of gedachten.

Fysieke werking van Jade.

Stimuleert uitscheiding afvalstoffen via de nieren, darmen en huid. Helpt tegen bedplassen en blaasontsteking. Goed voor zowel huid als slijmvliezen. Jade edelsteen herstelt de celvorming en skeletopbouw. Jade kristal heeft een positieve werking op de geslachtsorganen, het zenuwstelsel, de milt en bij bevallingen. Lijnt chakra's uit en verbindt deze met elkaar.

Vindplaats van Jade.

China, Verenigde Staten, Rusland, Myanmar, Midden-Oosten, Italië. 

Kleur van Jade.

groen, geelgroen, bruin, oranje, blauw, groenblauw, wit, rood, roomkleurig, lavendelblauw.

  

Blauw/blauwgroen Jade.

Symboliseert vrede en reflectie en zorgt voor sereniteit en geduld. Helpt mensen die zich overweldigd voelen door situaties die ze niet in de hand hebben.

Bruin Jade.

Deze steen schept een band met de aarde, geeft troost en betrouwbaarheid.

Groen Jade.

Kalmeert het zenuwstelsel en leidt de hartstocht in goede banen. Wordt gebruikt om slecht functionerende relaties te harmoniseren. Kan uitstekend ingezet worden bij pesten.

Lavendel Jade.

Hier ligt de nadruk op het verzachten van de emotionele wonden en trauma's en bevordert innerlijke rust.

Oranje Jade.

Geeft energie, werkt stimulerend en brengt vreugde en creativiteit.

Rood Jade.

Is de meest hartstochtelijke en stimulerende Jade edelsteen. Het wordt geassocieerd met liefde en stoom afblazen. Zet je op een goede manier in je kracht.

Wit Jade.

Helpt bij het nemen van beslissingen omdat dat relevante informatie oplevert.

Geel Jade.

Is energiek en stimulerend, maar met de nodige vrolijkheid. Ondersteunt de spijsvertering in en uitscheiding van het lichaam.

Reactie plaatsen

Reacties

Smithk315
6 jaar geleden

I'm really impressed with your writing skills as well as with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Anyway keep up the excellent quality writing, its rare to see a great blog like this one these days.. dbcbaffeedeegeef