Vintage Sieraden

Gepubliceerd op 1 april 2020 om 10:39

Wat is vintage,en wat neo-vintage?

Vintage en retro was eerder ook al populair. In de jaren ‘60 combineerden jonge mensen nieuwe kleding met oude. Hippies droegen bloemetjesjurken en blouses in grootmoeders stijl met ouderwetse patronen en veel ruches. Yves Saint Laurent, de Franse mode ontwerper, lanceerde in 1971 een collectie geïnspireerd door mode uit de jaren ’30-’40. Hij had gezien dat jongeren de originele vintage kledingstukken, die ze vonden op vlooienmarkten, met liefde droegen.

 

Waarom is vintage geliefd?
Ik noem een paar punten.

  • Je onderscheidt je van de massa, omdat het stuk uniek is, of weinig meer voorkomt;
  • Er is een nostalgisch gevoel bij een bepaalde periode;
  • Het is beter voor het milieu dan nieuw gemaakte voorwerpen;
  • Je kunt je creativiteit de ruimte geven.

Waar is het geliefd en bij wie?
Het is een wereldwijde trend, het is hip, maar je bevindt je wel in een select gezelschap.

VINTAGE is dus origineel uit een vroegere periode van minstens 20 jaar geleden.

RETRO, ook wel NEO-VINTAGE genoemd, is nieuw gemaakt in de stijl van / geïnspireerd door een vroegere periode.

 

De meeste mensen echter combineren vintage stukken met nieuwe en creëren zo hun eigen stijl. Het leuke is dat je met weinig geld al een eind kunt komen, maar wil je iets van een bekende designer, dan zat daar toen al een hoger prijskaartje aan en nu, wanneer zo’n stuk zeldzaam en gezocht is, geldt dat des te meer.

Wil je vintage sieraden kopen? Goudenschatkist.com is de online  voordeligste vintage sieraden webwinkel van Nederland. Misschien weet je al precies wat je zoekt of ben je er nog niet helemaal uit? In onze vintage  webwinkel vind je gouden sieraden in heel veel verschillende stijlen en prijsklassen. Stuk voor stuk sieraden die met de grootste zorg zijn ontworpen en vervaardigd. Neem snel een kijkje in onze online webshop en laat je inspireren.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.