Harrie Lenferink, modernistische sieraden van zilver.

Harrie Lenferink is een beeldend kunstenaar die in 1933 in het dorp Tubbergen (Twente) is geboren. In de jaren zestig volgde hij een opleiding tot docent aan de kunstacademie Middeloo te Amersfoort. Daarna heeft hij jarenlang gewerkt als docent beeldende kunst en vormgeving. Naast zijn werk als docent is hij zich blijven ontwikkelen als kunstenaar door zich te bekwamen in het ontwerpen en gieten van bronzen beelden en voorwerpen.

Deze bijzondere stukken zijn herkenbaar door het gebruik van een eigen legering waardoor het brons een mooie kleur en glans heeft. Ook het dorp Tubbergen waarin hij woont kan genieten van zijn werk omdat hij daar meerdere beelden aan heeft geschonken. Zijn mogelijk laatste beeld met de naam ‘Kruispunt’ staat midden in het dorp en verbeeldt een ontmoetingspunt. Zijn prachtige sieraden zijn nu ook te koop bij Juwelier Goudenschatkist in Groningen.

Handgemaakt sterling zilveren sieraden met organische vormen.

Naast het ontwerpen van bronzen kunstwerken is Harrie Lenferink ook ontwerper van modernistische sieraden. In het begin waren deze sieraden van brons, maar al snel specialiseerde hij zich in handgemaakte zilveren sieraden met organische vormen. Veel van deze sieraden hebben een Scandinavisch tintje, mogelijk onder invloed van zijn vrouw. 

Sieraden van de hand van Harrie Lenferink zijn 100% Nederlands en authentiek. De sieraden zijn stuk voor stuk opvallend, robuust en grillig gevormd. Sieraden van Harrie Lenferink zijn uniek, gewild en niet eenvoudig te vinden. Ben je op zoek naar modernistische sieraden of objecten van zijn hand en kom je iets tegen dat je aanspreekt? Bedenk dan dat je in de meeste gevallen maar één keer de kans krijgt om zoiets moois te kopen. Vanaf nu kun je deze unieke sieraden ook vinden bij Juwelier Goudenschatkist in Groningen.

Modernistische zilveren sieraden van Harrie Lenferink.

Harrie Lenferink, beeldend kunstenaar, modernist en ontwerper van werkelijk unieke sterling zilveren sieraden, vervaardigd in de Nederlandse zilverfabriek van GL Nederland. De colliers, armbanden, oorbellen, hangers en ringen zijn robuust, elegant met Scandinavische invloeden en organische van vorm. Juwelier Goudenschatkist in Groningen is nu ook in het bezit van deze prachtige mooie Scandinavische sieraden. Bekijk snel onze collectie.