VERGELIJKING VAN DE UITSTRALING VAN DIAMANTEN EN MOISSANIETEN

 

Diamanten en moissanites lijken qua uiterlijk zoveel op elkaar dat de meeste mensen de twee niet kunnen onderscheiden. Zelfs experts hebben vaak speciale apparatuur nodig om de twee uit elkaar te houden. Waar een diamant het meest bekend om is, is de schittering en sprankeling. De steen heeft een hoge brekingsindex (dit verwijst naar de brekingshoek) bij 2,42. Wanneer vakkundig wordt gesneden, is het vuur, de schittering en schittering van de diamant niet te evenaren. Moissanite heeft een hogere brekingsindex dan diamanten (2,65) en zelfs hogere niveaus van schittering en vuur dan diamanten. Ze hebben echter de neiging om een ​​'regenboogeffect' te hebben, wat vooral merkbaar is bij natuurlijk licht en bij grotere stenen. Hoewel sommige mensen houden van de kleurrijke flitsen van moissanite, voelen anderen dat de steen er 'nep' uitziet. Om dit te voorkomen, kun je het beste voor kleinere stenen gaan en de moissanite onder verschillende lichtbronnen bekijken voordat je koopt. Hoe groter de steen is, des te gemakkelijker het is om te onderscheiden van diamanten.

Zowel diamanten als moissanites hebben hun voor- en nadelen. Het is aan het individu om te bepalen welke steen het meest geschikt voor hen is. Dit brengt ons bij ons laatste punt. Voorafgaand aan de diamantcampagnes van De Beers aan het einde van de jaren dertig, raakten diamanten uit de mode. Maar slimme marketingstrategieën creëerden het moderne beeld van diamanten als het ideale symbool van liefde en toewijding. Een diamant werd de beste vriend van een meisje en een man moest er twee maanden salaris voor uitgeven. Deze concepten zijn mainstream geworden en diamanten worden nu gelijkgesteld aan rijkdom, prestige, klasse en natuurlijk liefde.

Een moissanite kan nooit de sociale status bereiken die diamanten genieten, althans niet in de nabije toekomst. Voor sommigen wordt een moissanite afgekeurd als een 'nepsteen', slechts een diamanten copycat.

Uiteindelijk, of je nu kiest voor een diamant of een moissanite, is een kwestie van persoonlijke voorkeur en waarden.

Keurmerk webwinkel