Sieraden schoonmaken.

 

Bij de Goudenschatkist.com willen wij natuurlijk dat u maximaal kunt genieten van uw  mooie sieraden. Het is belangrijk om uw sieraden goed te onderhouden, of het nu antieke, vintage of tweedehands juwelen zijn. Door de sieraden goed te onderhouden kunt u er veel langer van genieten en kunnen ze nog generaties lang mee.

 

Zilveren sieraden.

Zilveren sieraden zullen in de loop van tijd dof en zwart worden. Zilver kan worden schoon gemaakt met een zachte zilver-polijst doek. Door een paar minuten met de doek over het sieraad te wrijven zal de doffe kleur verdwijnen en gaat het zilver weer glimmen alsof het net uit de winkel komt. Na het oppoetsen nog even met warm water afspoelen en daarna af drogen met een droge zachte doek. Het is niet raadzaam zilver in een zilver bad schoon te maken. Vaak is deze manier van reinigen erg agressief en kan het de sieraden aantasten. Zilver is een zacht materiaal dus bewaar zilveren sieraden bij voorkeur apart om krassen te voorkomen. (Tip is om de sieraden even een half uurtje in warm water met afwasmiddel te leggen, hierdoor  laat het huidvet van de sieraden en edelstenen los).

 

Gouden sieraden.

Gouden sieraden kunt u het beste schoonmaken met een sopje van Afwasmiddel zeep. Meng wat  afwasmiddel  met lauwwarm water en doe uw gouden sieraden vervolgens in een zeef en hang ze in het sopje. Zijn de sieraden erg vies? Laat ze dan eerst een half uurtje weken. Hierna kunt u ze schoon borstelen met een tandenborstel. Belangrijk dat u een borstel met zachte haren neemt. U kunt ook een gouden polijst doekje gebruiken. (Tip deze is te koop bij Lucardi).

 

Algemene zorg van uw mooie sieraden.

Als u uw sieraden goed bewaard dan gaan ze een stuk langer mee en kunt u er dus veel langer van genieten. Het beste om sieraden te bewaren is in een sieraden doos met verschillende vakjes dat volledig bekleed is met een zachte stof. Kleine stoffen zakjes om sieraden in te doen zijn ook erg handig om de sieraden in te bewaren. Het wordt afgeraden om de sieraden voor een lagere tijd in plastic te bewaren. Als u de sieraden mee neemt op reis bijvoorbeeld dan moet u de sieraden ook goed verpakken. Over het algemeen zijn haarsprays en parfums schadelijk voor de sieraden. Zilver dip en andere chemische middelen voor de reiniging van de sieraden kunt u beter niet gebruiken omdat deze vaak te agressief zijn.