Hoe werkt het vergroten of verkleinen van een ring?

Een ring kun je niet zelf vergroten of verkleinen, dit moet je bij een goudsmid laten doen. Bij het vergroten van de ring wordt het door middel van een mal vermaakt, of eventueel een stukje edelmetaal tussen gevoegd. Bij het verkleinen van een ring, wordt een stukje edelmetaal weggehaald en vervolgens wordt het weer aan elkaar gesoldeerd, en mooi afgewerkt.

Kunnen alle ringen vergroot of verkleind worden?

Niet alle ringen zijn geschikt om te vergroten of verkleinen. De materialen goud en zilver zijn hier geschikt voor, maar staal en palladium niet. Deze kunnen breken, omdat deze materialen té hard zijn. Ook ringen met bijvoorbeeld Edelstenen, Opalen of Diamant kunnen niet altijd op maat gemaakt worden. Hoe meer steentjes er in zitten, des te moeilijker het wordt.

Hoeveel maten kan mijn ring vergroot of verkleind worden?

Een ring kan maximaal 1 maat vergroot of verkleind worden. Een ring met Edelstenen kan maximaal een halve maat vermaakt worden, anders heb je kans dat door het verbuigen van de ring de steentjes los gaan zitten. Deze Edelstenen kunnen namelijk door de spanning los laten. We raden aan om altijd het advies  te vragen, om zo een teleurstelling te voorkomen.

Hoe gaat het vergroten of verkleinen bij een Goudsmid?

Als je bij een Goudsmid een ring wil vergroten of verkleinen. De kosten van het op maat laten maken kunnen per ring verschillen. Dit heeft te maken met hoe ingewikkeld het vermaken is en of er edelmetaal moet worden toegevoegd. Je ring hoeft niet bij de Goudsmit gekocht te zijn om door hem vergroot of verkleind te worden. Er moet altijd vooraf een prijsopgave gedaan worden.

 

De Goudenschatkist.com kan dit helaas niet.

Wij hebben een webwinkel die uitsluiten sieraden verkoopt en niet repareert.  Wij willen wel helpen zoeken naar een passende oplossing.

 

Nu weet je of je ring vergroot of verkleind kan worden, maar ringen heb je nooit genoeg! Check ze hier allemaal!