ZILVEREN SIERADEN.

Zilver is een zeer populair materiaal als het gaat om sieraden. Zilveren sieraden zijn zeer populair, omdat echt iedereen dit kan dragen. Het heeft een neutralere uitstraling vergeleken met gouden sieraden en verder is zilver een goedkoper edelmetaal.

Voor sieraden wordt meestal sterling zilver gebruikt. Dit is een  legering van zilver met edelstaal. Hierdoor wordt het zilver wat harder en kan het gemakkelijker worden gesmeed tot prachtige zilveren sieraden.

Zilver wordt ook gebruikt om voorwerpen en sieraden te verzilveren. Het sieraad is dan vaak van edelstaal of roestvrij staal gemaakt en vervolgens voorzien van een dun laagje zilver. Deze sieraden zijn meestal goedkoper dan de massief zilveren sieraden, maar zeker net zo mooi.

Zilver wordt al sinds de oudheid gebruikt voor het vervaardigen van sieraden, voor onder andere collier, oorbellen, ringen en armbanden. Zilver is namelijk veel meer voorhanden dan goud. Zilver is lange tijd  een belangrijker metaal geweest dan goud voor het vervaardigen van geld.

Het is een magisch metaal, dat doet denken aan het schijnsel van de maan en het glanzen van de golven. Daarom vind men het zo waardevol. Bij de alchemisten stond de maan dan ook symbool voor zilver.

Zilveren sieraden zijn altijd populair geweest, zelfs toen er meer goud werd gevonden.

ALGEMENE INFORMATIE OVER Bestellen