Toermalijn helpt om jezelf en anderen te begrijpen.

Gepubliceerd op 1 maart 2018 om 10:55

Brengt mannelijke en vrouwelijke energie in je lichaam in evenwicht.

 
 
 

Spirituele werking van Edelsteen Toermalijn.

Toermalijn edelsteen aardt spirituele energie, reinigt en balanceert alle chakra's en vormt een beschermend schild om het lichaam. Edelsteen Toermalijn is een sjamaansteen, te gebruiken bij waarzeggen met kristallen. Toermalijn edelstenen reinigen de aura, verwijderen obstakels, verdrijven negatieve energie. Ook is toermalijn zeer weldadig voor de tuin en planten, het houdt ongedierte op afstand. Edelsteen Toermalijn helpt om jezelf en anderen te begrijpen, bevordert zelfvertrouwen en vermindert angst en dwangmatigheid. Het trekt inspiratie, mededogen, verdraagzaamheid en voorspoed aan. Brengt de twee hersenhelften in balans en is nuttig bij behandeling van dyslexie. Brengt mannelijke en vrouwelijke energie in je lichaam in evenwicht.

Fysieke werking van Toermalijn Edelstenen.

Edelsteen Toermalijn helpt bij: zenuwachtigheid, gespannenheid, ziekte van Menière, onrust, onevenwichtigheid, drift, agressie, nekpijn, rugpijn, hartklachten, bloeddruk, hartzeer.

Blauwe Edelsteen Toermalijn.

Deze Blauwe edelsteen stimuleert de drang naar spirituele vrijheid en bevordert heldere zelfexpressie. Hij opent de weg naar dienstbaarheid, trouw, compassie en liefde voor de waarheid. Blauwe toermalijn maakt droefheid en geblokkeerde gevoelens los en helpt je om een innerlijke gevoel van verantwoordelijkheid te ontwikkelen. Fysiek: Helpt goed tegen nekpijn, stotteren of andere gespannenheid bij het uiten. Hij helpt blaasontsteking en voorhoofdsholteontsteking, is verder goed voor de lever en reguleert bij diabetes. 

Bruine toermalijn edelsteen.

Deze  bruine edelsteen laat je aarden op elke plaats. Het reinigt en opent het aardechakra en het reinigt ook de aura. Bruine edelsteen toermalijn stimuleert gemeenschapszin en zorgt ervoor dat je je sneller thuis voelt in een grote groep. Deze edelsteen ondersteunt bij slechte relaties binnen je gezin. Bruine edelsteen Toermalijn maakt pragmatisch en creatief. Het verlicht darmkwalen en huidziekten, en is goed te gebruiken bij diabetes, bronchitis en astma.

Gele edelsteen toermalijn.

Deze edelsteen helpt je om je krachten te ontwikkelen. Hij stimuleert de zonnevlecht, vergroot je persoonlijke macht, maakt je welbespraakt en minder verlegen. Hij opent de spirituele weg en is bevorderlijk bij intellectuele bezigheden en zakelijke beslommeringen. Gele edelsteen toermalijn is goed voor de galblaas, maag, lever, milt en nieren. Hij verlicht longontsteking en bronchitis.

Groene edelsteen toermalijn.

Groene edelsteen toermalijn is een uitstekende genezer. Hij werkt op de zonnevlecht- en hartchakra en stimuleert mededogen, tederheid en evenwicht. Hij helpt je om negatieve energie om te zetten in positieve en om angsten te overwinnen. Depressiviteit wordt verlicht, even als slaapproblemen, vermoeidheid en uitputting. De groene  edelsteen behandelt ogen, hart, thymus, hersenen en immuunsysteem.

Rode edelsteen Toermalijn.

Is heel aardend. Niet goed voor driftige mensen, of voor iemand met te hoge bloeddruk. Vergroot het vermogen om liefde te begrijpen, bevordert tact, flexabiliteit en sociaal gedrag. Het tempert overmatige agressie of passiviteit. Het geneest het heiligbeenchakra. Deze kleur geeft doorzettingsvermogen, verwijdert giftige stoffen en is goed voor hart, spijsverteringsstel, de bloedvaten, de voortplantingsorganen, spierkramp en verkoudheden.

Roze edelsteen Toermalijn.

Trekt liefde in de materiële en spirituele wereld en brengt de zekerheid dat het veilig is lief te hebben.  Zorgt dat je wat meer om jezelf kunt geven. Hij ontlaadt vastgezette psychische en/of lichamelijke hartenpijnen. Bij dergelijke pijnen kun je naast het dragen van een steen hiervoor, heel goed een cirkeltje leggen van enkele roze edelsteen Toermalijntjes op je borstbeen en een aardende zwarte edelsteen Toermalijn onder aan de romp, op de basischakra. Met je hand, of beter nog, met een heldere Bergkristalpunt, maak je dan over de roze steentjes op je borstbeen (hartchakra) een draaibeweging. Emotionele en zelfs lichamelijke pijnen kunnen zich dan losmaken. Is goed voor je  hart, longen en huid.

Watermeloen edelsteen Toermalijn.

Deze edelsteen verbindt het hartchakra met het Hogere Zelf en koestert liefde, tederheid en vriendschap. Het verlicht depressies en angsten, bevordert innerlijke zekerheid en leert je geduldig, tactvol en diplomatiek te zijn. Het bevordert herstel van de zenuwen, vooral bij verlammingen of MS. Helpt bij stress en hartklachten en kan multiple sclerose verlichten.

Zwarte Toermalijn edelsteen.

Ontlaad erg goed elektromagnetische straling, elektrosmog e.d. dat ze ook gebruikt worden voor de meterkast, computer, telefoons, televisie en bougiebedrading van de auto. Zwarte toermalijn verbindt je heel direct en diep met Moeder-Aarde energie, waardoor je aarding stevig en sterk neergezet wordt. Je algehele energiedoorstroom verbetert. Zwarte toermalijn helpt om afvalenergieën uit je systeem af te voeren en leidt tot een diepe ontlading van spanningen, stress en andere vastgezette energieën.

Toermalijnkwarts edelstenen.

Toermalijnkwarts is een combinatie van de eigenschappen van kwarts en toermalijn. Hij is een aardende steen die het energieveld van het lichaam versterkt tegen invasies van buitenaf. Deze edelsteen werkt, net als de pure Toermalijn, goed bij verdriet. Door het lichtende kwarts laat hij je ook weer het positieve zien zodat je uit vicieuze cirkels kunt komen en patronen kunt doorbreken. Het is de steen bij hyperventilatie en hij geeft rust in het hoofd bij AD(H)D. Ook goed om te gebruiken bij een beklemmend gevoel.

Vindplaats/Herkomst.

Sri Lanka, Brazilië, Afrika, Verenigde Staten, West Australië, Afghanistan, Italië.

Kleuren.

Toermalijn kun je vinden in de kleuren Zwart, Bruin, Groen, Roze, Rood, Geel, Blauw, Watermeloen, Blauw-Groen.

Reactie plaatsen

Reacties

Rinskje Dooren
3 jaar geleden

Ik zou graag willen weten welke steen ik bij klachten van menere moet hebben ! Heb ook diab etes type 1 en een hoge bloeddruk . Mvg Rinnie Dooren .