Opladen en Ontladen van Edelstenen

Gepubliceerd op 26 september 2021 om 14:56

In de grond zijn deze edelstenen gegroeid en hebben deze energie gekregen van moeder aarde. Eenmaal uit de grond gehaald dienen deze edelstenen regelmatig gereinigd (ontladen) en opgeladen te worden om hun energetische werking te behouden. 

Algemeen kun je ook zeggen dat kleine edelstenen eerder verzadigd zijn met energie dan grotere edelstenen en dus eerder verzorgd dienen te worden om hun werking te behouden of te versterken.

Een makkelijke manier om edelstenen te ontladen is om de edelsteen een paar minuten onder stromend lauw water te houden. Belangrijk is dat het water niet te heet is omdat hierdoor anders scheurtjes en barstjes in de edelsteen kunnen worden veroorzaakt.

Een grondige reinigingsmethode is om de edelsteen 24 uur in een schaaltje bronwater te leggen. Gebruik hiervoor bronwater zonder koolzuur en geen leidingwater aangezien leidingwater kalk bevat hierdoor kan de zachtere edelsteen soorten aantast worden, waardoor deze edelsteen zijn glans kan verliezen.

Zeker niet alle edelstenen zijn geschikt om te ontladen met behulp van bronwater. In het algemeen kun je zeggen dat edelstenen met een  lagere hardheid van 4 kunnen hier niet tegen en zullen beschadigen, breken of oplossen. 

Pyriet, Celestien, Seleniet, Preniet deze edelstenen mogen enkel afgespoeld worden. Omdat deze edelstenen  ijzerhoudend of poreus zijn hierdoor mogen deze edelstenen niet te lang in water verblijven.

Gebruik nooit zout water om jouw edelstenen te reinigen. Het zout gaat in de poriën van de jouw edelsteen zitten en tast dan jouw edelsteen van binnenuit aan.

Een eenvoudige manier om jouw edelsteen te reinigen is door deze in je hand te houden en een aantal keren krachtig de edelsteen schoonblazen. Je voelt de energie van jouw edelsteen dan bijna veranderen. Dit is een zeer effectieve manier die je op al jouw  edelstenen kunt toepassen.

Het ontladen van edelstenen met behulp van zilvervliesrijst wordt ook veel toegepast. De edelsteen leg je 24 uur in een schaaltje met zilvervliesrijst en wordt volledig afgedekt. Aangezien rijst vocht onttrekt. Echter niet elke steen is hier geschikt voor edelsteen Turkoois kan bijvoorbeeld gaan barsten.

Als een edelsteen ernstige spanningen heeft opgenomen dan is het verstandig om deze edelsteen grondig te reinigen. Om een maximale ontlading te bewerkstelligen leg je deze edelsteen eerst drie dagen in schoon bronwater. Dit houd in dat het water dagelijks verschoond moet worden.

Ook de methode voor het opladen van elke edelstenen is afhankelijk van de eigenschappen van deze edelsteen. Grofweg kun je zeggen dat heldere edelstenen opgeladen kunnen worden door de zon, doorzichtige edelstenen door de volle maan en dichte edelstenen in de aarde.

Een hele goede methode om edelstenen,te ontladen en op te laden is gebruik te maken van een Meru piramide. De piramide dient goed uitgelijnd te zijn met een zijde naar het noord-zuid gericht.

Bepaalde  edelstenen zoals Citrien, Cyaniet en Seleniet reinigen zichzelf en hoeven daarom niet gereinigd te worden.

Belangrijk is om aandacht te hebben voor jouw edelstenen en deze goed te verzorgen. Stel jezelf open voor de energie van jouw edelstenen en ervaar hierdoor de krachtige energie. Onthoudt dat edelstenen, daadwerkelijk levend zijn en de wonderen van de natuur verdienen en dan ook niets meer dan respect.

Het is wel van belang dat je goed blijft letten op het uiterlijk van jouw edelsteen. Bijvoorbeeld als de intensiteit van de kleur verandert.

Het komt ook voor dat jouw edelsteen barsten gaan vertonen in het binnenste van de edelsteen. Allemaal een tekenen van dat jouw edelsteen is uitgeput.

Wanneer een edelsteen is uitgewerkt en je heeft gediend gooi deze dan niet weg in de prullenbak.

Maar bedank de edelsteen en stop hem terug in de aarde waar hij ooit vandaan kwam.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.